#BizimleÇokKolay diyoruz çünkü sırlarımız var

Mekânı Ferah Gösterecek İpuçları

Anasayfa / Blog / Mekânı Ferah Gösterecek İpuçları

BLOG

Mekânı Ferah Gösterecek İpuçları

İlyas Özçelik | 3/3/2023

Mekânı Ferah Gösterecek İpuçları

Bu içeriğimizde sizin için ilham verici bir yazı hazırladık. Mekânı daha ferah gösterecek yöntemler nelerdir gibi önemli konuyla ilgili merak ettiğiniz her detaya yazımızda yer verdik. Bu içeriğimizde, yaşadığınız alanda harika bir şekilde vakit geçirmenize yardımcı olacak pek çok dekoratif yöntemi inceleyeceğiz. Dekoratif yöntemlerle mekânı ferah gösterecek ipuçları, içeriğimizde sizin için inanılmaz bir liste hazırladık. Eğer siz de yaşadığınız mekân için dekoratif yöntemler listesine göz atmak istiyorsanız tüm sorularınızın cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

1) Duvar Boyasında Açık Renk Kullanımı

Mekânı daha ferah gösterecek yöntemlerin başında duvar boyası kullanımı vardır. Açık renk duvar boyası kullanımı, alanın ferahlığını etkileyen ana etkenlerdendir. Bir mekânı ferah göstermenin en kolay yolu duvar boyasını açık renklerden yana kullanmaktır. Yansıtıcı olan açık renkler, mekânın havadar olmasına destek olur. Koyu renkler ışığı emmeye meyilli olduğu için mekânınız ufaksa uzak durulmalıdır. Dolayısıyla açık renklere yönelmelisiniz. Bu renkler ilk akla gelen beyaz renk olsa da bej, mavi, yeşil gibi yumuşak tonlar da daha ferah bir mekân oluşturmanıza yardımcı olur.

2) Aydınlatma Kullanımı

Mekânı ferah gösterecek yöntemlerden bir diğeri de aydınlatma kullanımıdır. Alanın aydınlatması dekorasyonun çok önemli bir yardımcısıdır. Doğal ışık, mekânın daha geniş ve ferah görünmesine yardımcı olan etkenlerden biridir. Fakat mekânın gereken doğal ışığı almadığı zamanlarda aydınlatma çözümleri tercih etmeniz gerekir. Aydınlatma armatürleriyle ferah bir mekân oluşturmanız mümkün. Aplikler ve spot lambalar kullanarak ışığı yansıtabilirsiniz.

3) Daha Organize Bir Mekân Oluşturun

Mekânı daha ferah gösterecek yöntemlerden bir başka yolu da alanı düzenli tutmaktadır. Sadelik ve düzen mekânı olduğundan ferah gösterir.

Bir mekânın karmaşık bir tasarıma sahip olması, ortamı olduğundan kötü gösterir. Bu yüzden ortamı düzenli ve daha organize tutmalısınız. Çok fazla eşyadan kullanmadan düzenlenmiş, daha minimalist bir çizgi faydalı olacaktır. Özellikle zeminde az parça kullanmalısınız.

4) Ayna Kullanımı

Mekânı ferah gösterecek dekoratif yöntemlerden son olarak ayna kullanımı önemlidir. Bir mekânı ferah göstermek için ayna harika bir seçim olacaktır. Ayna kullanımı, alanı olduğundan daha geniş göstermenin yöntemlerinden biridir.



Son Yazılar

Deprem Tehlikesine Karşı Hazırlıklı Olmak

Deprem Tehlikesine Karşı Hazırlıklı Olmak

3/3/2023
Mekânı Ferah Gösterecek İpuçları

Mekânı Ferah Gösterecek İpuçları

3/3/2023
Emlak Ofisiyle Çalışmanın Avantajları...

Emlak Ofisiyle Çalışmanın Avantajları...

3/3/2023

Bizi Takip Edin